Preskocit navigáciu

Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku


Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku

Pri príležitosti Slovenského predsedníctva Rady Európskej Únie na Slovensko pricestovali vojenskí zástupcovia jednotlivých členských krajín na výjazdové zasadanie Vojenského výboru EÚ. Počas takzvaného EUMC „away day“ v dňoch 3. až 5. októbra budú predstavitelia pod vedením predsedu vojenského výboru generála Mikhaila Kostarakosa rokovať o aktuálnych otázkach obrany a bezpečnosti v Európe. Zároveň budú členom výboru predstavené vybrané vojenské spôsobilosti ozbrojených síl, ako aj ich angažovanosť v operáciách spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky.
„Som rád, že v krátkom čase môžem už druhýkrát zavítať na Slovensko,“ uviedol po prílete na Slovensko generál Kostarakos.
Súčasťou programu je aj predstavenie výcvikového a analytického centra RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch, ktoré patrí medzi špičkové zariadenia vo svojej oblasti a je využívané príslušníkmi ozbrojených síl mnohých krajín Európskej únie.
„Slovensko a jeho ozbrojené sily sa aktívne podieľajú na spoločnej obrannej a bezpečnostnej politike Európskej únie, o tom svedčí aj naše pôsobenie v operáciách EÚ na Balkáne,“ povedal generál Milan Maxim, náčelník Generálneho štábu OS SR.

Vojenský výbor Európskej únie je najvyšším vojenský orgán rady, ktorý riadi vojenskú činnosť v rámci EÚ, najmä plánovanie a riadenie vojenských operácií spadajúcich pod spoločnú obrannú a bezpečnostnú politiku, ako aj rozvoj vojenských spôsobilostí. Výbor zároveň poskytuje vojenské poradenstvo Politickému a bezpečnostnému výboru Rady EÚ.


Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na SlovenskuVýjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na SlovenskuVýjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na SlovenskuVýjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na SlovenskuVýjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 2Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 2Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 2Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 2Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 3Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 3Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 3Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 3Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 4Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 4Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 4Výjazdové rokovanie Vojenského výboru EÚ na Slovensku 4

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor a Ivan Kelement-MOSR - Dátum: 04.10.2016
Čítanosť: 4768
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share