Preskocit navigáciu

Generálmajor Joch prijal nového pridelenca obrany Francúzska


Generálmajor Joch prijal nového pridelenca obrany Francúzska

Druhý zástupca  náčelníka Generálneho štábu OS SR prijal dnes na zdvorilostnom stretnutí novo nastupujúceho pridelenca obrany Francúzska plukovníka Rolanda Delawardeho spolu s jeho zástupcom podplukovníkom Danielom Kopeckým.
Počas prijatia boli prejednané témy spolupráce ozbrojených síl oboch krajín, ako aj slovenský príspevok do operácie EUTM v Mali, kde pôsobili slovenský vojaci v priebehu jari a leta roku 2016.
Plukovník Delawarde vyzdvihol úroveň spolupráce a poďakoval za pomoc poskytnutú Francúzsku po parížskych útokoch z konca minulého roka.

Nastupujúci pridelenec obrany Francúzska plukovník Roland Delawarde vystriedal plukovníčku Christine Chaulieu, ktorá bola vo funkcii do 12. júla 2016. Nastupujúci podplukovník Daniel Kopecký vo funkcii zástupcu pridelenca obrany Francúzsky nahradí podplukovníka Marca Forterre, ktorý ukončil diplomatickú misiu k 31. augustu 2016.


Generálmajor Joch prijal nového pridelenca obrany FrancúzskaGenerálmajor Joch prijal nového pridelenca obrany FrancúzskaGenerálmajor Joch prijal nového pridelenca obrany Francúzska

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 06.10.2016
Čítanosť: 5055
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share