Preskocit navigáciu

Slovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičení


Slovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičení

Súčasťou cvičenia sú aj dobrovoľníci zo Slovenského červeného kríža, z územných spolkov Banská Bystrica a Bratislava. Nadviazanie súčinnosti, koordinácia postupov, ako aj jednoduché spoznanie spôsobilostí patria k úlohám cvičenia na ktorých sa podieľajú dobrovoľníci.
„Pomáhame s odsunom zranených z nemocníc ROLE 1 do vyšších zdravotníckych zariadení,“ povedal Lukáš Longauer z Banskobystrického tímu. Červený kríž má nezastupiteľné miesto v miestach konfliktov pre svoju garantovanú neutralitu. „Zároveň však musíme svoju činnosť prísne koordinovať s ozbrojenými zložkami,“ povedal národný koordinátor krízovej pomoci Marian Záhorec.
K zdarnému priebehu cvičenia prispeli aj svojou jedinečnou spôsobilosťou maskovania figurantov, tak aby prispeli k čo najrealistickejšiemu dojmu pri riešení situácií spojených s bojovými aj nebojovými zraneniami. „Toto je naša prvá skúsenosť s podobnými cvičeniami a sme radi že aj týmto môžeme prispieť,“ povedala Janka Sušková z Bratislavy.


Slovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičeníSlovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičeníSlovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičeníSlovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičeníSlovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičení 2Slovenský štít 2016 – Slovenský červený kríž na cvičení 2

Autor: PAO SLSD , Foto: autor - Dátum: 11.10.2016
Čítanosť: 5459
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share