Preskocit navigáciu

Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016


Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016

Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana pokračoval vo svojej návšteve Slovenskana pozvanie Náčelníka Generálneho štábu OS SR.
V sychravom utorkovom počasí sa aj s delegáciou presunul do Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, kde mal možnosť rokovať s rektorom akadémie a veliteľom centra vzdelávania o systéme prípravy dôstojníkov ozbrojených síl a najmä o možnostiach výmeny skúseností v tejto oblasti. Nasledujúci deň generálmajor Carr navštívil banskobystrické múzeum SNP a stretol sa aj s úspešnými športovcami miestnej Dukly. Na leteckej základni Sliač sa v rámci prebiehajúceho cvičenia Slovenský štít stretol s tu dislokovanou jednotkou národnej gardy pôsobiacej na vrtuľníkoch UH-60 v prospech cvičiacich jednotiek.
Záverečný deň návštevy bol venovaný návšteve jednotiek v Centre výcviku Lešť, kde práve končí tohtoročné najväčšie medzinárodné cvičenia na Slovensku. Počas návštevy sa generálmajor Carr stretol s jednotkami v zostave ktorých pôsobili príslušníci amerických ozbrojených síl. Jednou z nich bola aj zmiešaná ženijná rota, ktorú generálmajor Carr zastihol pri výcviku trhacích prác. Pri tejto príležitosti na mieste udelil medailu Indiana Commendation Medal veliacemu poddôstojníkovi seredského ženijného práporu, za aktívnu prípravu spoločných výcvikov. „Som nesmierne rád, že na mieste vidím úspešné rozvíjanie konceptu spoločného výcviku,“ povedal generálmajor Carr.
Záver návštevy generálmajora Carra patril zhliadnutiu dynamickej ukážky spôsobilostí nasadených jednotiek.
Účasť jednotiek Národnej gardy štátu Indiana na spoločnom výcviku počas cvičenia Slovenský štít je vyvrcholením viac ako 20 ročnej spolupráce v rámci state partnership programu medzi Slovenskom a Indianou.


Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 2Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 2Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 2Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 2Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 3Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 3Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 3Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 3Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 4Generálmajor Carr nie len na cvičení Slovenský štít 2016 4

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 13.10.2016
Čítanosť: 5289
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share