Preskocit navigáciu

Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami


Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami

Deň slovenského obranného priemyslu rezort obrany zorganizoval v spolupráci so Združením bezpečnostného a obranného priemyslu SR pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie, aby aj zahraničným predstaviteľom predstavili najmodernejšiu domácu vojenskú techniku a výzbroj. Rezort obrany týmto spôsobom zároveň plní jeden zo svojich záväzkov z Programového vyhlásenia vlády SR, že bude podporovať domáci zbrojársky a obranný priemysel.
„Som hrdý na to, že sme ich mohli odprezentovať v tom najlepšom svetle a dnes bolo napríklad jasne vidieť aj to, že vedia plnohodnotne fungovať za každého počasia. Takýmito aktivitami chceme náš zbrojársky a obranný priemysel aktivitami podporovať aj v budúcnosti, pretože jeho rozvoj znamená aj zabezpečenie práce pre ľudí,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.
Podujatie bolo logisticky a organizačne zabezpečené útvarmi a zariadeniami ozbrojených síl. Na dynamických ukážkach preukázali svoje umenie vojaci dokonalým zvládnutím predstavovaných hlavných druhov výzbroje, pochádzajúcej z dielní slovenského priemyslu.
Prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu SR Marián Andraščík dnes na Záhorí ocenil podporu domácich výrobcov zo strany súčasného vedenia ministerstva obrany. „Táto akcia je skutočne príkladom toho, ako by tá spolupráca mala vyzerať. Som preto vďačný za prístup ministerstva obrany, ktoré prispieva k tomu, aby sa slovenský obranný priemysel mohol rozvíjať ďalej,“ uviedol. Zároveň pripomenul, že slovenský obranný priemysel reprezentujú firmy na európskej až svetovej úrovni. Počas Dňa slovenského obranného priemyslu bola v dynamických i statických ukážkach predstavená aj súčasná výzbroj a technika Ozbrojených síl SR. V súčasnosti je v nich zaradených takmer 140 druhov výzbroje, techniky a materiálu, ktoré vyrobil domáci obranný priemysel. 


Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silamiDeň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silamiDeň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silamiDeň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silamiDeň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 2Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 2Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 2Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 2Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 3Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 3Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 4Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 4Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 4Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 4Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 5Deň slovenského obranného priemyslu s ozbrojenými silami 5

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelement - MOSR - Dátum: 20.10.2016
Čítanosť: 7713
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share