Preskocit navigáciu

Európsky týždeň BOZP


Európsky týždeň BOZP

V Európskej únii je 43. kalendárny týždeň každoročne vyhlásený za Európsky týždeň pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci. V tomto roku sa sprievodné aktivity uskutočnili aj v podmienkach rezortu obrany. Odbor dozorných činností a inšpektorát práce, sekcie kontroly MO SR so sídlom v Trenčíne uskutočnil 28. októbra 2016 v súvislosti so spomínaným európskym týždňom BOZP Deň otvorených dverí odboru dozorných činností a inšpektorátu práce pre zamestnancov MO SR a profesionálnych vojakov OS SR.
Inšpektori v priebehu dňa poskytli záujemcom poradenstvo v otázkach pracovno-právnych vzťahov, v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, overovania spôsobilosti vyhradených technických zariadení, energetickej inšpekcie a požiarneho dozoru. Zároveň ich informovali aj o nových povinnostiach zamestnávateľa v tejto oblasti. Zorganizovali ukážky technických prístrojov a zariadení, používaných pre vykonávanie úradných skúšok. Účastníci Dňa otvorených dverí dostali od organizátorov podujatia printové a multimediálne pomôcky pre obnovovanie znalostí zásad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
Podľa riaditeľa odboru dozorných činností a inšpektorátu práce, Sekcie kontroly MO SR Ing. Petra Vavríka chcú v takýchto aktivitách pokračovať aj v budúcnosti. S cieľom čo najviac rozšíriť medzi príslušníkmi OS SR a zamestnancami rezortu obrany zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.


Európsky týždeň BOZP

Autor: Sekcia kontroly MO SR , Foto: autor - Dátum: 02.11.2016
Čítanosť: 4758
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share