Preskocit navigáciu

Pravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve Slovenska


Pravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve Slovenska

Na pozvanie náčelníka generálneho štábu generála Milana Maxima pricestoval na návštevu Slovenskej republiky biskup Siemiatycki – pravoslávny ordinár Armády Poľskej republiky Jerzy Mariusz Pańkowski.
Na úvod návštevy prijal ordinára v nedeľu večer generál Maxim. "Po minulotýždňovom stretnutí s vojenskými duchovnými veľmi vítam aj túto formu výmeny skúseností v oblasti zabezpečenia duchovnej služby, " uviedol počas stretnutia pred cestou do Bruselu generál Maxim.
V nasledujúcich dňoch sa s biskupom Pańkowskim stretol generálporučík Pavel Macko, kde počas oficiálne časti návštevy v priestoroch generálneho štábu obaja vyzdvihli úroveň spolupráce oboch ozbrojených síl, aj na poli duchovnej služby.
Posledný deň návštevy bude venovaný stretnutiu s metropolitom Českým a Slovenským - prešovským arcibiskupom Rastislavom.

Biskup Siemiatycki – pravoslávny ordinár Armády Poľskej republiky Jerzy Mariusz Pańkowski bol 23. júna 2010 vymenovaný ministrom Národnej obrany Poľskej republiky za pravoslávneho ordinára Armády Poľskej republiky. 
 


Pravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve SlovenskaPravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve SlovenskaPravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve SlovenskaPravoslávny ordinár Poľských ozbrojených síl na návšteve Slovenska

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 07.11.2016
Čítanosť: 4823
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share