Preskocit navigáciu

Generál Maxim na cvičení RENEGÁT


Generál Maxim na cvičení RENEGÁT

Náčelník generálneho štábu dnes skontroloval priebeh cvičenia RENEGÁT 2016. Príslušníci Vzdušných síl v rámci cvičenia predstavili členom vlády zásah proti možnému narušiteľovi vzdušného priestoru. Simulovali ho Vzdušné sily OS SR v spolupráci s Policajným zborom SR, ktorý mal podporu 5. pluku špeciálneho určenia Žilina, ako aj ďalších záchranno-bezpečnostných zložiek. Ukážku zásahu si okrem ministra obrany Petra Gajdoša prišli na letisko do Kuchyne pozrieť aj minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpád Érsek a šéf rezortu životného prostredia László Sólymos. Súčasťou podujatia v priestoroch Dopravného krídla gen. M. R. Štefánika Kuchyňa bolo aj školenie odbornej prípravy členov vlády o koncepte RENEGÁT.
"Naše vzdušné sily plnia túto úlohu 24 hodín denne, 365 dní v roku. Ako sme dnes predviedli bez nedostatkov," uviedol generál Maxim.
Vzdušné sily Ozbrojených síl SR zabezpečujú nepretržitú ochranu a obranu nedotknuteľnosti vzdušného priestoru Slovenskej republiky v rámci vzdušného priestoru Aliancie (NATINAMDS - NATO Integrated Air and Missiles Defence System).


Generál Maxim na cvičení RENEGÁTGenerál Maxim na cvičení RENEGÁTGenerál Maxim na cvičení RENEGÁTGenerál Maxim na cvičení RENEGÁTGenerál Maxim na cvičení RENEGÁT 2Generál Maxim na cvičení RENEGÁT 2Generál Maxim na cvičení RENEGÁT 2Generál Maxim na cvičení RENEGÁT 2Generál Maxim na cvičení RENEGÁT 3Generál Maxim na cvičení RENEGÁT 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivo Kelement - MOSR - Dátum: 21.11.2016
Čítanosť: 4906
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share