Preskocit navigáciu

Akadémia ozbrojených síl otvorila svoje brány pre stredoškolskú mládež


Akadémia ozbrojených síl otvorila svoje brány pre stredoškolskú mládež

Deň otvorených dverí pre záujemcov o štúdium na vysokej vojenskej škole z radov stredoškolskej mládeže organizovala Akadémia ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši dňa 23. novembra 2016. Podujatia sa zúčastnilo približne 320 stredoškolákov zo všetkých regiónov SR. Jeho cieľom bolo predstaviť mládeži denné bakalárske, inžinierske/magisterské štúdium a vojenskú prípravu budúcich profesionálnych vojakov OS SR.
Program Dňa otvorených dverí obsiahol informácie o štruktúre školy, podmienkach a formách vzdelávania, o prijímacom konaní na štúdium v akademickom roku 2017/2018. Podrobne predstavil stredoškolákom akreditované študijné programy: Elektronické zbraňové systémy, Vojenské spojovacie a informačné systémy, Bezpečnosť a obrana štátu, Zbraňové systémy, zbrane a ich časti, pričom dôraz položil na obsah štúdia, vojenské odbornosti, profil absolventa, jeho uplatnenie.
Stredoškoláci si v tento deň mohli v AOS prezrieť odborné laboratóriá a učebne katedier elektroniky, informatiky, strojárstva a zoznámiť sa s teoretickou a praktickou ukážkou vojenského výcviku kadeta.
Prorektor pre vzdelávanie AOS doc. Ing. Peter Spilý, PhD., garant podujatia, okrem iného upozornil prítomných stredoškolákov na „novinku AOS“ - na prípravné kurzy, ktoré akadémia organizuje so zámerom pomôcť stredoškolskej mládeži úspešne zvládnuť v prijímacom konaní vedomostné testy z matematiky a anglického jazyka Kurzy sú plánované v nasledovných termínoch: matematika I. (24.-26.2.2017), matematika II. (3.-5.2.2017), anglický jazyk I. (10.-12.3.2017) a anglický jazyk II. (17.-19.3.2017). (Informácie ku kurzom sú na stránke www.aos.sk).


Akadémia ozbrojených síl otvorila svoje brány pre stredoškolskú mládežAkadémia ozbrojených síl otvorila svoje brány pre stredoškolskú mládežAkadémia ozbrojených síl otvorila svoje brány pre stredoškolskú mládež

Autor: -hg- , Foto: autor - Dátum: 24.11.2016
Čítanosť: 5094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share