Preskocit navigáciu

Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA


Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes ako člen delegácie prezidenta a hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR Andreja Kisku navštívil slovenských vojakov, ktorí pôsobia v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Aj spoločne s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálom Milanom Maximom, priniesli 41-člennému kontingentu darčeky, ktoré im majú spríjemniť vianočné sviatky. Už tradične nechýbal vianočný stromček, ingrediencie na kapustnicu a pozdravy od detí zo ZŠ Komenského v Turanoch a ZŠ Pavla Marcelyho v Bratislave.
„Srdečne vám ďakujem za prácu, ktorú robíte nielen pre naše ozbrojené sily, celú Slovenskú republiku, ale zároveň aj tu pre všetkých obyvateľov Bosny a Hercegoviny v rámci operácie EUFOR ALTHEA. Želám vám krásne a požehnané sviatky, aby ste do ďalšieho roka vykročili tou správnou nohou a po ukončení vašej misie sa šťastne vrátili domov,“ povedal vojakom minister obrany SR Peter Gajdoš.
„Tým, že vy nemôžete prísť domov, tak sme vám aspoň my priniesli trošku domova sem. Musím povedať, že na stretnutí, ktoré som dnes mal, som na vašu prácu počul veľmi veľa chvály. Máte tu fantastické meno a zároveň robíte dobré meno našej krajine. Chcem sa vám za to poďakovať,“ povedal na stretnutí so slovenskými vojakmi prezident SR Andrej Kiska.
Slovenská delegácia sa dnes v úvode návštevy v Bosne a Hercegovine stretla aj s veliteľom EUFOR genmjr. Friedrichom Schrötterom. V tejto operácii príslušníci Ozbrojených síl SR pôsobia od jej vzniku. V súčasnosti do nej prispievajú 41 vojakmi, z toho tromi ženami.

Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEASlovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEASlovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEASlovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEASlovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA 2Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA 2Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA 2Slovenská delegácia navštívila vojakov v operácii EUFOR ALTHEA 2

Autor: R KOd , Foto: KOd - Dátum: 20.12.2016
Čítanosť: 4859
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share