Preskocit navigáciu

Ocenenie slovenských príslušníkov v JFC Brunssum


Ocenenie slovenských príslušníkov v JFC Brunssum

Dňa 8.12. 2016 boli veliteľom JFC Brunssum (JFCBS) Generálom Salvatore FARINOM odmenení dvaja príslušníci OSSR Mjr. Ing. Miroslav Kováčik a nrtm. Ing. Miroslav Makara za vynikajúcu službu v prospech JFCBS. Toto ocenenie sa udeľuje vojakom alebo civilným pracovníkom, skupine alebo organizácii v rámci JFCBS, podporným NATO alebo národným prvkom pri záslužných činoch alebo pri výnimočných udalostiach. Udeľuje sa za výnimočnú službu presahujúcu rámec služobných povinností, za výnimočné splnenie konkrétnej úlohy v prospech JFCBS alebo za individuálny akt hrdinstva.
Major Ing. Miroslav Kovacik pôsobí vo veliteľstve JFCBS od februára 2014 vo funkcii štábneho dôstojníka J7 (výcvik a cvičenia). Ocenený bol na základe osobného prínosu v rámci pôsobenia vo viacerých tímoch plánujúcich cvičenia NATO. Jeho osobný prínos presiahol očakávania dôstojníka v jeho hodnosti. Mjr. Kováčik sa aktívne podieľal na plánovaní, organizovaní a vykonávaní viacerých štábnych nácvikov a cvičení (TRIDENT JUNCTURE 2015, TRIDENT JOUST 2016, BRILLIANT CAPABILITY 2016 a BRILLIANT JUMP 2016) organizovaných veliteľstvom JFCBS.
Nrtm. Ing. Miroslav MAKARA pôsobí vo veliteľstve od augusta 2014 vo funkcii vedúci staršieho pomocníka na JOC-u (Joint Operations Center). Nrtm. Makara bol ocenený za prácu v prospech Afghan Focus Group (AFG) a podporu operácie Resolute Support (RS) v Afganistane ako top prioritu veliteľa JFCB. Nrtm. Makara prevzal na seba úlohy, ktoré sú obyčajne plnené dôstojníkmi vo vyšších hodnostiach. Úspešne koordinoval a predložil vstupy do viac než 180 úloh od veliteľa, od oficiálnych listov až po periodické hodnotenia misie RS (Periodic Mission Review).



Autor: nrtm. Ing. Miroslav Makara , Foto: autor - Dátum: 19.12.2016
Čítanosť: 4909
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share