Preskocit navigáciu

Spoločné Vianoce v operácii RS Afganistan


Spoločné Vianoce v operácii RS Afganistan

Počas plnenia náročných úloh v misii RS Afganistan si príslušníci 5. rotácie, kde v súčasnej dobe pôsobí 42 slovenských vojakov (z toho 4 profesionálne vojačky), si našli čas aj na oslávenie najdôležitejších kresťanských sviatkov. Napriek plneniu úloh v rôznych základniach, niektorým umožnilo plnenie úloh pricestovať a stráviť tieto sviatky spoločne na „domácej pôde“ v priestoroch NSE letiska HKIA.
Slávenie vianočných sviatkov sa nieslo v duchu pokoja a príjemnej atmosféry spoločnej večere spolu s príslušníkmi českého kontingentu - účelového zoskupenia AČR. Obaja velitelia kontingentov priložili ruku k príprave tradičných jedál (kapustnica, zemiakový šalát), ako aj vo finále ich spoločne pre vojakov aj vydávali. Slovenská kapustnica a Český zemiakový šalát s rezňom určite ulahodili oku a nasýtili profesionálnych vojakov.
Podľa vyjadrenia veliteľa Slovenského kontingentu pplk. Ing. Olivera Toderišku a veliteľa Účelového zoskupenia AČR plk. Ing. Gabriela Kovácsa spoločná večera mala pozitívne ohlasy o čom svedčili prázdne misky či taniere.. Posedenie malo svoje čaro, ktoré upevnilo spoluprácu dvoch národov a utužilo dobré vzťahy v rámci pôsobenia a spolupráce pri plnení úloh. Neskôr aj na Slovenské NSE zavítal Ježiško so svojimi darčekmi pre všetkých príslušníkov SLOVCON. Darčeky pre tých čo nemohli kôli plneniu služobných povinností pricestovať odovzdal veliteľ SLOVCON osobne.
Samozrejme súčasťou misijných Vianoc je aj spomienka na tých ktorí pri plnení úloh v tak nepokojnej krajine ako je Afganistan pri plnení úloh stratili to najcennejšie čo mali a to svoj život.


Spoločné Vianoce v operácii RS AfganistanSpoločné Vianoce v operácii RS AfganistanSpoločné Vianoce v operácii RS Afganistan

Autor: RS SLOVCON , Foto: autor - Dátum: 30.12.2016
Čítanosť: 15911
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share