Preskocit navigáciu

Nová kolesová technika pre ozbrojené sily


Nová kolesová technika pre ozbrojené sily

Dnes v dopoludňajších hodinách si zástupcovia útvarov ozbrojených síl prevzali z rúk ministra obrany symbolické kľúče od 29 nových vozidiel. Sedemnásť Tatier a dvanásť Aktisov postupne nahradia vozidlá PV3S a Tatra vo vozovom parku, čím sa zvýši spôsobilosť najmä útvarov bojového zabezpečenia ozbrojených síl.
Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim modernizáciu ozbrojených síl vysoko ocenil. „S nákupom nových vozidiel prichádza úplne iná kvalita a výkon,“ povedal. Zároveň zdôraznil že modernizácia techniky ozbrojených síl pokračuje.
Nové vozidlá budú prerozdelené do jednotlivých útvarov podľa aktuálnych potrieb. Sú plne využiteľné v rámci domáceho krízového manažmentu a kompatibilné s technikou ostatných členských štátov NATO. Ich výhodou je nižšia spotreba, jednoduchšia údržba, lepšia dostupnosť náhradných dielov, ako aj bezpečnosť. 


Nová kolesová technika pre ozbrojené silyNová kolesová technika pre ozbrojené silyNová kolesová technika pre ozbrojené silyNová kolesová technika pre ozbrojené silyNová kolesová technika pre ozbrojené sily 2Nová kolesová technika pre ozbrojené sily 2Nová kolesová technika pre ozbrojené sily 2Nová kolesová technika pre ozbrojené sily 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 13.01.2017
Čítanosť: 8366
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share