Preskocit navigáciu

Generál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS Afganistran


Generál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS Afganistran

Dnes v popoludňajších hodinách sa náčelník Generálneho štábu OS SR rozlúčil s odchádzajúcimi príslušníkmi poľného chirurgického tímu, ktorí v priebehu niekoľkých hodín doplnia začínajúcu 19. rotáciu československého poľného chirurgického tímu v nemocnici ROLE 2E v afganskom Kábule.
Priamo tak nadviažu na prácu svojich kolegov o ktorých sme pred nedávnom priniesli článok Pôsobenie slovenských zdravotníkov v poľnej nemocnici v Kábule.
Jedna anestéziologička a traja zdravotnícki špecialisti, tvoriaci tretiu rotáciu slovenských zdravotníkov, tak doplnia rotáciu českých ozbrojených síl na základe ich požiadavky. Počas rozlúčky generál Maxim uviedol: "Verím že nadviažete na prácu Vašich predchodcov a čoskoro Vás budeme môcť privítať späť vo vlasti."
Plnenie úloh v ťažkých podmienkach ďalekého Afganistanu kladie vysoké nároky na príslušníkov ozbrojených síl, títo však svojim nasadením budujú dobré meno Slovenskej republiky.


Generál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS AfganistranGenerál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS AfganistranGenerál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS AfganistranGenerál Maxim sa rozlúčil s príslušníkmi poľného chirurgického tímu do operácie RS Afganistran

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 02.02.2017
Čítanosť: 15885
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share