Preskocit navigáciu

Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017

V dňoch 31. januára – 2. februára sa v priestoroch GŠ OS SR úvodná plánovacia konferencia (IPC) pre už v poradí piaty ročník medzinárodného cvičenia odberových tímov (SICA) a mobilných chemických laboratórií - TOXIC VALLEY 2017. Cvičenie je v gescii GŠ OS SR a je unikátnym cvičením v oblasti RCHBO v Európe. O tejto skutočnosti svedčí aj rýchlo stúpajúci záujem partnerských krajín.
Úvodnej plánovacej konferencie sa zúčastnili zástupcovia z OS SR, NAKA MVSR, JCBRND COE Vyškov, Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovinska, Veľkej Británie a USA. V prvý deň plánovacej konferencie prebehli rokovania na národnej úrovni za prítomnosti príslušníkov GŠ, 1. mb, prrchbo/1mb, NC EOD a RCHBO a DK Kuchyňa na ktoré nadviazali rokovania s medzinárodnými partnermi v druhý a tretí deň IPC.
Na začiatku rokovania s medzinárodnými partnermi bolo vyhodnotené predchádzajúce cvičenie TOXIC VALLEY 2016 so zameraním na poznatky a skúsenosti z procesu plánovania a samotného vykonania cvičenia. Následne bol predstavený zámer vykonania cvičenia v roku 2017. Účasť na cvičení v pozícií cvičiacich potvrdili zástupcovia Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovinska, Veľkej Británie a USA (NG Indiana). Zástupcovia z Veľkej Británie a Nemecka prejavili záujem o účasť v pozícii pozorovateľov a členov hodnotiaceho tímu.
V závere IPC bol účastníkom prezentovaný všetkými odsúhlasený plán ďalších úloh a činností k úvodnej fáze plánovania cvičenia, ktorého jednotlivé body budú východiskom pre vykonanie hlavnej plánovacej konferencie (MPC) v mesiaci apríl 2017.


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017

Autor: OdBPO ŠbSP , Foto: autor - Dátum: 08.02.2017
Čítanosť: 6521
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share