Preskocit navigáciu

Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT


Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim spolu s ministrom obrany Petrom Gajdošom sa dnes v priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre rozlúčili s vojakmi, ktorí odchádzajú plniť úlohy do mierovej misie UNFICYP na Cypre a operácie Resolute Support v Afganistane.
Generál Maxim zdôraznil, že odchádzajúca jednotka je zodpovedne pripravená a zabezpečená. „Na Cypre pôsobíme už od roku 2001. Za túto dobu máme dostatok skúseností,“ povedal. Veliteľ odchádzajúceho kontingentu podplukovník Andrej Čučvara zdôraznil, že slovenskí vojaci budú na Cypre plniť úlohy v zmysle mandátu OSN. Pripomenul, že v tejto krajine si musia vojaci zvykať aj na odlišné klimatické podmienky. „V lete môže teplota dosiahnuť aj 47 stupňov Celzia,“ uviedol.
Na Cypre pôsobia slovenskí vojaci už takmer 16 rokov, pričom Slovenská republika je vedúcou krajinou v Sektore 4. V aktuálnej 33. rotácii do nej odchádza 82 profesionálnych vojakov, z toho 6 žien. Dvaja vojaci, ktorí odchádzajú plniť úlohy do Afganistanu budú súčasťou tzv. Air Advisory Teamu (AAT). Ich úlohou bude výcvik príslušníkov technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch Mi-17/171.


Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AATGenerál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AATGenerál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AATGenerál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AATGenerál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 2Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 2Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 2Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 2Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 3Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 3Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 3Generál Maxim sa rozlúčil s vojakmi do misie UNFICYP a poradenského tímu AAT 3

Autor: OOd NGŠ a KOd KaMO , Foto: plrb NR - Dátum: 10.03.2017
Čítanosť: 7711
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share