Preskocit navigáciu

Striedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľa


Striedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľa Pri príležitosti ukončenia svojho mandátu na funkcii v Bruseli sa minulý týždeň rozlúčil vedúci Úradu vojenského predstaviteľa  generálmajor Miroslav Kocian s predsedami vojenských výborov NATO a EÚ, vojenskými predstaviteľmi členských štátov NATO a EÚ a s medzinárodnou komunitou NATO a EÚ.
Predsedovia Vojenského výboru NATO generál Petr Pavel a Vojenského výboru EÚ generál Mikhail Kostarakos vysoko vyzdvihli úspechy vojenskej delegácie SR v Bruseli, ktorá pod jeho vedením na veľmi dobrej úrovni zvládla okrem iných úloh aj úlohy spojené s historicky prvým predsedníctvom Slovenskej republiky v Rade EÚ. Poďakovali mu za jeho vynikajúcu prácu a zaželali mu veľa zdravia a úspechov v jeho ďalšej osobnej a služobnej činnosti.
Pri rovnakej príležitosti mu boli vojenskými predstaviteľmi Českej a Poľskej republiky udelené ďalšie ocenenia. V mene náčelníka Generálneho štábu Armády ČR mu bol odovzdaný „Čestný odznak Armády Českej republiky za zásluhy 3-tieho stupňa“ a v mene ministra Národnej obrany Poľskej republiky „Zlatá medaila ozbrojených síl Poľskej republiky“. Ocenenia mu boli udelené za jeho veľký osobný prínos pri budovaní vojenskej spolupráce krajín V4.
Mandát generálmajorovi Miroslavovi Kocianovi skončí 31. marca 2017 a vo funkcii ho k 1. 4. 2017 vystrieda generálmajor Ondřej Novosad.

Striedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľaStriedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľaStriedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľaStriedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľaStriedanie vo funkcii Vedúceho úradu vojenského predstaviteľa 2

Autor: ÚVP , Foto: autor - Dátum: 28.03.2017
Čítanosť: 5549
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share