Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine


Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine

Generál Milan Maxim navštívil v dňoch 27. – 29. marca 2017 vojakov slovenského kontingentu pôsobiacich v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Na úvod osobitnej kontroly veliteľ slovenského kontingentu pplk. Ľuboš Murček prezentoval plnenie operačných úloh príslušníkov LCC (Lot Coordination Center), LOT-ov (Lieason Observation Team) a činnosť príslušníkov SLOVCON vo veliteľstve EUFOR a NATO a NSE.
Postupne navštívil všetky slovenské LOT-y nachádzajúce sa vo Foči, Novo Sarajeve a vo Višegrade. Priamou komunikáciou s veliteľmi ale aj im podriadenými príslušníkmi zisťoval pozitíva a negatíva, ktoré vyplývajú z plnenia operačných úloh v danej operácii.
Generál Maxim po príhovore a rozhovoroch s profesionálnymi vojakmi vyjadril všetkým spokojnosť s vykonanou prácou, povzbudenie a veľa úspechov pri plnení úloh v operácii ALTHEA do budúcnosti, ale zároveň upozornil, aby plnenie úloh neupadlo do stereotypu.
Delegácia vedená Náčelníkom Generálneho štábu OS SR sa zároveň zúčastnila na slávnostnom odovzdávaní funkcie veliteľa EUFOR v priestoroch kempu BUTMIR. Generálmajor Friedrich Schrötter odovzdával dňa 28. marca 2017 funkciu COM EUFOR generálmajorovi Antonovi Waldnerovi. Pri tejto príležitosti odovzdal NGŠ OS SR ako poďakovanie za spoluprácu odchádzajúcemu veliteľovi EUFOR ALTHEA generálmajorovi Friedrichovi Schrötterovi pamätnú plaketu. Zároveň prebehlo odovzdávanie zodpovednosti nad operáciou ALTHEA medzi operačným veliteľom ALTHEA generálom Adrianom Bradshawom a generálom Jamesom Everardom.
Súčasne sa NGŠ OS SR stretol s veliteľom EUFOR generálmajorom Antonom Waldnerom, kde v stručnosti popísal prínos OS SR do operácie EUFOR ALTHEA a vymenili si informácie o budúcej spolupráci.

V závere pracovnej cesty NGŠ OS SR navštívil ambasádu SR v Sarajeve, kde sa stretol s veľvyslancom a konzulom SR v Bosne a Hercegovine.


Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a HercegovineNáčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 2Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 2Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 2Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 2Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 3Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 3Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 3Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 3Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 4Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 4Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 4Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 4Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 5Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 5Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 5Náčelník Generálneho štábu OS SR kontroloval plnenie úloh v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 5

Autor: SLOVCON ALTHEA , Foto: autor - Dátum: 29.03.2017
Čítanosť: 5554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share