Preskocit navigáciu

Výmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábu


Výmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábu

Dnes predpoludním sa v priestoroch Klubu ministerstva obrany za účasti hlavných funkcionárov generálneho štábu a predstaviteľov rezortu obrany na čele so štátnym tajomníkom vykonal oficiálny ceremoniál odovzdania a prevzatia funkcie Zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR - náčelníka štábu.
Po roku pôsobenia z funkcie odchádza novo ustanovený veliteľ pozemných síl generálmajor Jindřich Joch a jeho miesto zaujíma generálmajor Miroslav Kocian, ktorý sa po viac ako troch rokoch vracia z pôsobenia v štruktúrach NATO a EÚ.
Ako počas svojho vystúpenia zdôraznil náčelník generálneho štábu generál Milan Maxim, od oboch generálov očakáva zodpovedné plnenie stanovených úloh nakoľko oboch považuje za odborníkov na pravom mieste.

Generálmajor Miroslav Kocian v minulosti pôsobil v pozícii Zástupcu náčelníka generálneho štábu, náčelníkov štábov pre podporu operácií ako aj riadenia operácií a okrem pôsobenia na rôznych postoch v zahraničí patril aj k zakladajúcim príslušníkom dnes už zrušeného veliteľstva Síl výcviku a podpory. 


Výmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábuVýmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábuVýmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábuVýmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábuVýmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábu 2Výmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábu 2Výmena na poste Zástupcu náčelníka generálneho štábu - náčelníka štábu 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 03.04.2017
Čítanosť: 5835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share