Preskocit navigáciu

Spolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMR


Spolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMR

V rámci bilaterálnej spolupráce medzi OS SR a OS Holandského kráľovstva sa v dňoch 3.-4. júla vykonali ostré streľby z 122 mm RM MODULAR, počas ktorých bolo vykonávané experimentálne testovanie MULTI MISSION RADAR z Holandska. Primárnym cvičiacim boli príslušníci rmo /1. mb Rožňava a vybraní špecialisti palebnej podpory a špecialisti na RL prieskum OS SR ako pozorovatelia.
Koordinátorom uvedenej aktivity, bol major Marek Uchaľ zo štábu strategického plánovania generálneho štábu. Podporu OS SR počas uvedenej aktivity zabezpečovali zamestnanci VTSÚ Záhorie, ktorý mali výrazný podiel na úspešnom vykonaní uvedenej aktivite.
Na testovaní sa zúčastnili 7 príslušníci OS Holandska. Počas testovania MMR, dňa 4. júla 2017 navštívil príslušníkov OS Holandského kráľovstva ako aj pplk. Jan Willem de Wolf a zástupca veľvyslanectva Holandského kráľovstva pán Martijn Lambarts.


Spolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMRSpolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMRSpolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMRSpolupráca špecialistov palebnej podpory OS SR a OS Holandského kráľovstva počas testovania MMR

Autor: OdBPO/ŠbSP , Foto: autor - Dátum: 07.07.2017
Čítanosť: 5873
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share