Preskocit navigáciu

Generál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove


Generál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove Návšteva veliteľa Národnej Gardy štátu Indiana dnes pokračovala v Prešove. Generálmajora Carra privítal generál Maxim na veliteľstve 2. mechanizovanej brigády, kde veliteľ brigády brigádny generál Stoklasa oboznámil americkú delegáciu s aktuálnym stavom pripravenosti a plnenými úlohami brigády.
Druhá mechanizovaná brigáda tvorí jadro deklarovaných síl, tento fakt rezonoval aj v diskusii, kde generálmajor Carr prejavil záujem o možnosť výmeny skúseností z výcviku jednotiek.
Následne sa delegácia národnej gardy stretla s predstaviteľmi mesta Prešov a v popoludňajších hodinách sa presunula na prešovskú vrtuľníkovú základňu. Tu sa americká strana živo zaujímala o priebeh preškolenia slovenského personálu na novozavedené vrtuľníky UH-60M.
V priebehu zajtrajška sa delegácia presunie do Banskej Bystrice, kde sa generálmajor Carr spolu s generálom Maximom zúčastní na centrálnych oslavách 73. výročia Slovenského národného povstania.
Každoročná recipročná návšteva veliteľa národnej gardy patrí k základným bodom spolupráce oboch ozbrojených síl, ktorá sa v rámci State-partnership programu rozvíja už viac ako 20 rokov.

Generál Maxim s generálmajorom Carrom v PrešoveGenerál Maxim s generálmajorom Carrom v PrešoveGenerál Maxim s generálmajorom Carrom v PrešoveGenerál Maxim s generálmajorom Carrom v PrešoveGenerál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove 2Generál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove 2Generál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove 2Generál Maxim s generálmajorom Carrom v Prešove 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: 2.mb - Dátum: 28.08.2017
Čítanosť: 5187
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share