Preskocit navigáciu

Generál Maxim na návšteve Talianska


Generál Maxim na návšteve Talianska

Náčelník Generálneho štábu OS SR vykonal, na pozvanie talianskeho náčelníka generálneho štábu, v dňoch 6. až 8. septembra návštevu Talianska.
Na úvod položil generál Maxim veniec k pamätníku generála Milana Rastislava Štefánika a Alexandra Dubčeka v Ríme a následne rokoval s náčelníkom Generálneho štábu talianskych ozbrojených síl generálom Claudiom Grazianom najmä o otázkach spoločného pôsobenia v operáciách a misiách. Zároveň sa obe delegácie venovali otázkam možného spoločného výcviku. Počas návštevy generál Maxim navštívil veliteľstvo ozbrojených síl Talianska pre operáciu EUNAVFOR MED / Operácia Sophia.
Rokovania generála Maxima v Taliansku sa niesli v duchu rozvoja európskej obrannej spolupráce, ktorej rozšírenie je akcentované všetkými zainteresovanými krajinami, najmä vo svetle súčasných bezpečnostných hrozieb.


Generál Maxim na návšteve TalianskaGenerál Maxim na návšteve TalianskaGenerál Maxim na návšteve Talianska 2Generál Maxim na návšteve Talianska 2Generál Maxim na návšteve Talianska 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor a OS Talianska - Dátum: 10.09.2017
Čítanosť: 5179
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share