Preskocit navigáciu

Konferencia k výmene poznatkov z nasadenia


Konferencia k výmene poznatkov z nasadenia

Dnešný deň sa v priestoroch generálneho štábu niesol v duchu konferencie k výmene skúseností a poznatkov z nasadenie účelového zoskupenia Štefánik v druhom štvrťroku v Lotyšsku.
Stopäťdesiat slovenských vojakov pôsobilo v lotyšských výcvikových priestoroch v rámci iniciatívy krajín V4 v Pobaltí. V letných mesiacoch po návrate všetky stupne velenia dôkladne analyzovali pôsobenie zoskupenia od fázy prípravy až po ich stiahnutie, tak aby boli poznatky využité v rámci prípadného nasadenia slovenských vojakov v podobných aktivitách.
Na úvod konferencie vystúpil generál Maxim, kde prítomným zhrnul pohľad náčelníka generálneho štábu a stanovil očakávania. "Z konferencie očakávam aplikovateľné poznatky," povedal na koniec svojho vystúpenia generál Maxim.
Následne jednotlivé zainteresované zložky predniesli svoje poznatky, kde sa ku takmer každému bodu rozprúdila živá moderovaná diskusia.

Poznatky z pôsobenia budú využité v plánovacom procese na jednotlivých stupňoch najmä s ohľadom na nadchádzajúce nasadenie slovenských vojakov v Iraku a budúcoročné pôsobenie v rámci zosilnenej predsunutej prítomnosti v rámci bojovej skupiny pod kanadským velením. 


Konferencia k výmene poznatkov z nasadeniaKonferencia k výmene poznatkov z nasadeniaKonferencia k výmene poznatkov z nasadeniaKonferencia k výmene poznatkov z nasadeniaKonferencia k výmene poznatkov z nasadenia 2

Autor: OOd NGŚ , Foto: autor - Dátum: 20.09.2017
Čítanosť: 5339
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share