Preskocit navigáciu

Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska


Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska

Na pozvanie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Milana Maxima prišiel na návštevu Slovenskej republiky náčelník Generálneho štábu maďarských obranných síl generál Tibor Benkö.
V pondelok 23. októbra prijal generála Benkö minister obrany Peter Gajdoš. Počas krátkeho prijatia obaja zhodnotili úroveň spolupráce, zároveň minister Gajdoš ocenil generála Benkö pamätnou medailou za zásluhy o spoluprácu oboch krajín na poli obrany a bezpečnosti.
Následne obe delegácie rokovali v priestoroch Generálneho štábu OS SR o aktuálnych otázkach spolupráce v oblasti výcviku a cvičení. Zároveň bola maďarská strana zoznámená s prebiehajúcimi modernizačnými projektami. Na záver návštevy v Bratislave navštívila maďarská delegácia vajnorské NFIU. Následne sa sa hostia presunuli do Banskej Bystrice kde si prezreli expozíciu múzea SNP.
Druhý deň návštevy bol venovaný ukážke rôznych druhov výzbroje jednotiek OS SR v Centre výcviku Lešť. Na mieste sa generál Benkö mohol zoznámiť aj s výcvikovými zariadeniami, ktoré pravidelne využívajú aj vojaci maďarských obranných síl počas medzinárodných cvičení organizovaných na území Slovenskej republiky.


Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve SlovenskaMaďarský náčelník generálneho štábu na návšteve SlovenskaMaďarský náčelník generálneho štábu na návšteve SlovenskaMaďarský náčelník generálneho štábu na návšteve SlovenskaMaďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 2Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 2Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 2Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 3Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 3Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 3Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 3Maďarský náčelník generálneho štábu na návšteve Slovenska 4

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 24.10.2017
Čítanosť: 5613
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share