Preskocit navigáciu

Slovenský a český deň v Afganistane


Slovenský a český deň v Afganistane

Dňa 28.10.2017 oslávili na kábulskom medzinárodnom letisku spoločne príslušníci slovenského kontingentu a českého kontingentu 99. výročie vzniku Československej republiky. Pri tejto príležitosti bola na základni HKIA pre všetkých usporiadaná súťaž tímov v ťahaní Tatry 815, ako aj beh jednotlivcov na 4 km. Slovenské tímy skončili na druhom a štvrtom mieste v ťahaní Tatry a v behu mužov ako aj v behu žien sa umiestnili naši príslušníci na 3. mieste.
Po typickom obede reprezentujúcom kuchyne oboch krajín nasledovala oficiálna časť za účasti veľvyslanca ČR v Afganistane, veliteľa HKIA, veliteľa TAAC-Air, príslušníkov oboch kontingentov, ako aj reprezentantov jednotlivých krajín, ktorí majú svoje zastúpenie na HKIA. Na ceremónii boli po príhovoroch a hymnách SR a ČR vyhlásení víťazi športových súťaží. Zároveň veliteľ slovenského kontingentu odovzdal pamätný kríž za účasť vo vojenskej operácii udelený ministrom obrany SR veliteľovi 15. úlohového uskupenia AČR plk. Danielovi Zlatníkovi za jeho osobný prínos k budovaniu vzájomných vzťahov a podporu poskytovanú slovenskému kontingentu v operácii Resolute Support v Afganistane. Na záver ceremoniálu sa obe krajiny prezentovali tradičnými kulinárskymi výrobkami dovezenými pri tejto príležitosti zo SR a ČR.
Český a slovenský deň bol ukončený premietaním filmu ANTHROPOID.


Slovenský a český deň v AfganistaneSlovenský a český deň v AfganistaneSlovenský a český deň v AfganistaneSlovenský a český deň v AfganistaneSlovenský a český deň v Afganistane 2Slovenský a český deň v Afganistane 2Slovenský a český deň v Afganistane 2Slovenský a český deň v Afganistane 2Slovenský a český deň v Afganistane 3Slovenský a český deň v Afganistane 3Slovenský a český deň v Afganistane 3Slovenský a český deň v Afganistane 3Slovenský a český deň v Afganistane 4Slovenský a český deň v Afganistane 4Slovenský a český deň v Afganistane 4

Autor: RS SLOCON , Foto: autor - Dátum: 30.10.2017
Čítanosť: 6634
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share