Preskocit navigáciu

Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR


Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR

V piatok, 3. novembra, prijal Zástupca náčelníka Generálneho štábu – náčelník štábu OS SR generálmajor Miroslav Kocian svojho českého kolegu 1. zástupcu Náčelníka Generálneho štábu AČR generálporučíka Jiřího Balouna.
Na úvod návštevy českého generála prijal minister obrany Peter Gajdoš, kde počas stretnutia ocenil trvale vynikajúcu úroveň spolupráce oboch ozbrojených síl.
Počas návštevy generála Balouna na Slovensku obe delegácie prerokovali otázky týkajúce sa spoločných osláv 100. výročia vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov. Návšteva na pozvanie generála Kociana bola ďalej zameraná na výmenu skúseností s prípravy nasadenia národných príspevkov do projektu severoatlantickej aliancie v Pobaltí ako aj ďalších dôležitých tém.
Obaja generáli na záver stretnutia vyjadrili spokojnosť s priebehom spolupráce na poli výmeny skúseností z nasadenia vojsk ako aj výcviku.


Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRRokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRRokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRRokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRRokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Rokovanie zástupcov náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: Pavol Vitko - MO SR - Dátum: 06.11.2017
Čítanosť: 5441
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share