Preskocit navigáciu

Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku


Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku

Dnes v predpoludňajších hodinách pricestoval na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima na návštevu Slovenskej republiky zástupca veliteľa spojeneckých vojsk v Európe (DSACEUR) generál Sir James Everard.
Generál Everard precestoval na Slovensko po prvý raz priamo z absolvovanej návštevy Maďarska. Generálova cesta po krajinách východného krídla aliancie je súčasťou jeho zoznamovania sa so stavom ozbrojených síl aliančných partnerov v tomto pre Alianciu významnom regióne.
Na úvod návštevy prijal generála Everarda štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák. Počas ich živej diskusie uistil generála Everarda a stabilnom euroatlantickom smerovaní krajiny, ako aj našom záujme na zachovaní si kreditu spoľahlivého partnera. Následne obaja generáli krátko rokovali medzi štyrmi očami.
V popoludňajších hodinách bola delegácia na čele s generálom Everardom zoznámená s aktuálnou podobou ozbrojených síl, plnenými úlohami, ako aj zapojením sa ozbrojených síl do medzinárodného krízového manažmentu. "Osobne považujem dnešné stretnutia za mimoriadne dôležité, najmä vo svetle súčasných bezpečnostných výziev," uviedol na úvod rokovania generál Maxim.
Záver rokovania bol venovaný otázkam implementácie nedávno schváleného plánu postupnej odpovede (GRP) na vypracovaní ktorého, sa na veliteľstve spojeneckých vojsk v Európe,  podieľali aj slovenskí experti.


Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na SlovenskuZástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na SlovenskuZástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na SlovenskuZástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na SlovenskuZástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku 2Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku 2Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku 2Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku 2Zástupca veliteľa spojeneckých síl v Európe na Slovensku 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 22.11.2017
Čítanosť: 5639
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share