Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska


Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska Generálporučík Metodija Velichkovski s delegáciou pricestoval na návštevu Slovenskej republiky. Recipročná návšteva na pozvanie generála Maxima nadväzuje na cestu náčelníka Generálneho štábu OS SR v Macedónsku, počas ktorej sa generál Maxim zoznámil s vtedy aktuálnou situáciou na Macedónsko-Gréckej hranici v čase vrcholiacej utečeneckej krízy.
Na úvod návštevy privítal, na nádvorí Kutuzovových kasární, macedónsku delegáciu generál Maxim vzdaním úplných vojenských pôct. Následne generálporučíka Velichovského krátko prijal minister obrany Peter Gajdoš. Pred rokovaním delegácií oboch krajín, na ktorom predstavitelia Generálneho štábu OS SR zoznámili Macedónsku delegáciu s aktuálnou podobou ozbrojených síl, modernizačnými plánmi ako aj nasadením slovenských vojakov v operáciách a misiách medzinárodného krízového manažmentu, sa obaja generáli stretli na krátkom tét-a-tét stretnutí.
Po rokovaní sa obe delegácie presunuli do Centra výcviku Lešť kde sa priamo na mieste generál Velichkovski živo zaujímal o možnosti spoločného výcviku vojakov oboch krajín.
Záver druhého dňa návštevy bol venovaný zoznámeniu macedónskej delegácie s činnosťou vzdušných síl na leteckej základni Sliač. Na mieste si macedónska delegácia prezrela najnovšie prírastky vo výzbroji slovenských vojakov v podobe lietadla C-27J Spartan a vrtuľníka UH-60M Blackhawk.

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve SlovenskaNáčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 2Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 3Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 3Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl Macedónska na návšteve Slovenska 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 29.11.2017
Čítanosť: 5352
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share