Preskocit navigáciu

Minister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránov


Minister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránov

Sieň slávy ministerstva obrany je bohatšia o ďalších štyroch novodobých veteránov. Za mimoriadne skutky nad rámec plnenia služobných povinností do nej minister obrany SR Peter Gajdoš dnes uviedol pplk. v. v. Daniela Bavoľára, nrtm. Antonína Havlína a dvoch príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny. Už tradične tak urobil pri príležitosti predvianočného stretnutia predstaviteľov rezortu obrany s novodobými veteránmi, ktorých je v súčasnosti už viac ako 7000. Na podujatí sa tento rok zúčastnili aj vojnoví veteráni II. svetovej vojny, aby im rezort aj touto formou poďakoval za ich hrdinské činy.

„Myslím, že toto stretnutie je vynikajúcou príležitosťou, aby sme poďakovali všetkým profesionálnym vojakom, ktorí kedy pôsobili v zahraničných operáciách a misiách. Svojou prácou tak prispeli k tomu, aby sme aj my mohli žiť v bezpečnejšom prostredí,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš. Ako ďalej doplnil, je presvedčený, že uvedenie ďalších hrdinov do Siene slávy motivuje aj ďalších vojakov pre plnenie úloh aj nad rámec svojich služobných povinností.

„Dnes môžeme vzdať hold vojakom, ktorým nebol ľahostajný osud iných, napriek tomu, že pôsobili vo väčšine prípadov v mimoriadne ťažkých bezpečnostných a klimatických podmienkach,“ doplnil náčelník generálneho štábu gen. Milan Maxim.

V súčasnosti pôsobí v zahraničných misiách a operáciách 276 príslušníkov Ozbrojených síl SR, z toho 23 žien. Celkovo sa doteraz v zahraničí vystriedalo viac ako 18 000 slovenských vojakov, z toho takmer 500 žien. Do Siene slávy bolo doteraz uvedených 40 vojakov, vrátane tých, ktorí pribudli dnes.

V rámci tohtoročného stretnutia vyhlásil minister obrany Peter Gajdoš už v poradí 21. ročník ankety Vojenský čin roka. Už tradične bude rezort oceňovať mimoriadne skutky v troch kategóriách - záchrana života, pomoc verejnosti a priateľ armády.


Minister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránoMinister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránoMinister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránoMinister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteránoMinister Gajdoš uviedol do Siene slávy ďalších štyroch novodobých veteráno 2

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 04.12.2017
Čítanosť: 6504
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share