Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina


Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina

O najlepšom poddôstojníkovi pre tento rok je rozhodnuté. Komisia pod vedením Hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša na svojom zasadaní v priestoroch klubu michalovského samohybného delostreleckého oddielu generálmajora Alexandra Kordu 6. decembra po náročnom výbere zo siedmych kandidátov, rozhodla o udelení ocenenia: Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2017. Stal sa ním rotný Miroslav Ďurkovský z martinského mechanizovaného práporu.
„Ocenenie Najlepší poddôstojník výcvikového roka, na základe presne stanovených kritérií, nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou, aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Som rád, že ocenenie si získava čoraz väčšiu prestíž v poddôstojníckom zbore i medzi veliteľmi. Veď v Michalovciach sa zišli najlepší poddôstojníci z pozemných, vzdušných a špeciálnych síl, Čestnej stráže OS SR i Čestnej stráže prezidenta SR, Úradu hlavného lekára a Úradu logistického zabezpečenia. Ocenenie si teda získalo meno v rámci celého rezortu obrany. Je to už významná novodobá tradícia,“ konštatoval hlavný poddôstojník OS SR.
Podľa jeho slov je konkurencia pri výbere najlepšieho poddôstojníka z roka na rok väčšia a celkovo rastie profesionálna pripravenosť poddôstojníkov. A preto komisia má z roka na rok ťažšiu úlohu, pri výbere z čoraz kvalitnejších poddôstojníkov, ktorí prešli náročným sitom výberu vo svojich útvaroch, zväzkoch a veliteľstvách síl. Je to morálne ocenenie, ktoré získava stále väčší význam a ohlas. „Rotný Ďurkovský zaujal komisiu okrem iného svojou komplexnosťou. Okrem vojenských aktivít doma i v zahraničných misiách a operáciách pôsobí aj medzi školskou mládežou a dobrovoľnom hasičskom zbore. Svojimi aktivitami pomáha šíriť dobré meno OS SR na verejnosti,“ spokojne poznamenáva štábny nadrotmajster Beluš po výbere, v rámci ktorého sa komisia jednohlasne zhodla na mene najlepšieho poddôstojníka za rok 2017.
Rotný Miroslav Ďurkovský je v súčasnosti veliteľom delostreleckého prieskumného družstva mínometnej čaty, roty palebnej podpory martinského mechanizovaného práporu. V Michalovciach však komisiu zaujali aj ďalší kvalitní poddôstojníci. Napríklad rotný Norbert Kysler z nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády, zdravotník zo žilinského 5. pluku špeciálneho určenia, rotný Jozef Filický z Úradu hlavného lekára, nadrotmajster Juraj Hladký zo Zásobovacej základne v Zemianskych Kostoľanoch, čatár Michal Drahoš z Čestnej stráže OS SR, či rotný Miroslav Chovanec z Čestnej stráže prezidenta SR. Všetci sú výborní odborníci vo svojej vojenskej profesii, plnia výcvikové úloha doma i v zahraničí a sú príkladom pre svojich podriadených.
Aj z tohto pohľadu vynikne ocenenie, ktoré získal rotný Miroslav Ďurkovský. „ Som prekvapený a zároveň potešený a poctený. Beriem to ako prejav veľkého uznania za prácu, ktorú som v uplynulých rokoch v prospech ozbrojených síl odviedol. Veľmi si ocenenie cením. Veď vo výbere som sa ocitol medzi výbornými kolegami poddôstojníkmi z celých ozbrojených síl. Každý vynikal v nejakej oblasti,“ priznáva Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2017.


Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z MartinaNajlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z MartinaNajlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z MartinaNajlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z MartinaNajlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 2Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 2Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 2Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 2Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 3Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 3Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 3Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 3Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 4Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 4Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 4Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 4Najlepší poddôstojník roku 2017 je delostrelec z Martina 5

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 07.12.2017
Čítanosť: 10505
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share