Preskocit navigáciu

Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí


Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí

Príslušníci slovenského kontingentu v operácií ALTHEA v Bosne a Hercegovine ukázali srdečnosť a nezištnosť slovenského národa prípravou nezabudnuteľného zážitku pre deti z najchudobnejších štvrtí Sarajeva.
Dnes v ranných hodinách navštívil tri základné školy v Sarajeve slovenský Mikuláš s čertom a anjelom. Príslušníci SLOVCON ALTHEA ukázali svoje charitatívne cítenie a finančnou zbierkou prispeli na nákup sladkostí pre deti v sociálnej núdzi. V hlavných úlohách členovia styčného tímu Nové Sarajevo: Mikuláš (rtn. Marek Kardoš), Anjel (npor. Lucia Slivošová) a Čert (npor. Eva Pilšáková) sa postarali o samotnú realizáciu akcie. Stalo sa už tradíciou, že PrV OS SR popri plnení operačných úloh vedia zrealizovať aj sociálne projekty nielen na podporu jednotiek EUFOR, ale aj reprezentovať Slovensko ako také.
Veľká vďaka týmto „veľvyslancom v uniforme“, bola taktiež vyslovená aj kolegami z ostatných participujúcich armád a zamestnancami v kempe Butmir, ktorí pri ich návšteve dnes na vlastnej koži okúsili čaro slovenských tradícií.


Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detíSlovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detíSlovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detíSlovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detíSlovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí 2Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí 2Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí 2

Autor: mjr. Ivan Sádecký , Foto: nrtm. Juraj Zúbek - Dátum: 07.12.2017
Čítanosť: 14142
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share