Preskocit navigáciu

Bilaterálne rokovanie v Bosne a Hercegovine


Bilaterálne rokovanie v Bosne a Hercegovine

Počas inšpekčnej cesty do Bosny a Hercegoviny sa náčelník Generálneho štábu OS SR stretol s náčelníkom spoločného štábu ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny generálporučíkom Anto Jelečom.
Počas, historicky prvého bilaterálneho stretnutia, obaja generáli za prítomnosti slovenského veľvyslanca v Bosne a Hercegovine vyzdvihli spoluprácu medzi oboma ozbrojenými silami. Generál Jeleč oboznámil generála Maxima s aktuálnou situáciou a stavom modernizácie bosenských ozbrojených síl najmä vo svetle prebiehajúceho hodnotenia stavu obrany (Defence review). Počas rokovania veľvyslanec Kačo pripomenul osobný prínos generála Jeleča a spolu s generálom Maximom vyzvali bosenskú delegáciu k pokračovaniu v úsilí.
Generál Jeleč sa zaujímal o možnosť spoločného výcviku, a najmä o možnosť využitia slovenských výcvikových zariadení. Vzhľadom na vysoké nasadenie vojakov ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny a operáciách medzinárodného krízového manažmentu ponúkol generálovi Maximovi možnosť výmeny skúseností z nasadenia ako aj spoločnej účasti na výcviku odborníkov oblasti operácií na podporu mieru.


Bilaterálne rokovanie v Bosne a HercegovineBilaterálne rokovanie v Bosne a HercegovineBilaterálne rokovanie v Bosne a HercegovineBilaterálne rokovanie v Bosne a Hercegovine

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 14.12.2017
Čítanosť: 5152
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share