Preskocit navigáciu

Vzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a Hercegovine


Vzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a Hercegovine

Príslušníci SLOVCON ALTHEA dnes darovali najvzácnejšiu tekutinu v jednom zo Sarajevských zdravotníckych zariadení.
Pacienti nemocnice v Sarajevskej mestskej časti Kasindo dnes s prekvapením pozorovali vojakov so slovenskou vlajkou na ramene. Deti sa pýtali svojich mamičiek: „Kto je to?“ a „Čo tu robia?“ a odpoveď bola: „To sú Slováci, prišli darovať krv, ktorá možno zachráni život jednému z nás!“ Popri plnení operačných úloh a premýšľaní o vianočných darčekoch pre svojich najbližších nezabudli nezištne pomôcť druhým. Krv je v Bosne a Hercegovine naozaj potrebná. Darcovstvo tu nie je také bežné ako vo vyspelých európskych krajinách, v tomto zariadení daruje krv v priemere len sedem ľudí denne.
S pocitom zadosťučinenia a s radosťou v srdci opustili títo ušľachtilí ľudia nemocnicu. Vykonali dobrý skutok, darovali krv. A naviac ukázali, aký Slováci naozaj sú. Počtom malý, ale srdcom veľký národ.


Vzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a HercegovineVzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a HercegovineVzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a HercegovineVzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a HercegovineVzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a Hercegovine 2Vzácna tekutina od slovenských vojakov zachraňuje životy v Bosne a Hercegovine 2

Autor: mjr. Ivan Sádecký , Foto: npor. Lucia Slivošová - Dátum: 18.12.2017
Čítanosť: 5759
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share