Preskocit navigáciu

Vážení príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci!


Vážení príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci!

Záver roka je charakteristický nielen bilancovaním uplynulých dvanástich mesiacov, ale je aj príležitosťou pre každého z nás, aby sme sa viac ako inokedy zamysleli sami nad sebou, nad svojimi osobnými i rodinnými vzťahmi a zhodnotili svoje skutky. Je to čas porovnávania cieľov a predstáv s realitou, čas, keď sa pýtame sami seba, čo môžeme, alebo urobíme pre seba a svojich blízkych.
Sú to už štvrté Vianoce čo som vo funkcii náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR. O to hlbšie sa zamýšľam a hodnotím svoje kroky, ako aj kroky a činnosť príslušníkov OS SR. Viem, že najkrajšie Vianoce sú tie, ktoré môžeme prežiť v kruhu svojich rodín a najbližších. Štátna služba profesionálneho vojaka je však výnimočná aj tým, že vojak musí podriadiť vlastné záujmy vojenskej službe. Preto nie každý z nás môže stráviť nastávajúce sviatky v kruhu svojich najbližších a podľa svojich predstáv. V tieto dni viac ako inokedy v roku myslím aj na tých, ktorí pôsobia ďaleko od svojich rodín, mimo vlasti v zahraničných operáciách a misiách, v oblastiach nepokojov, násilia a konfliktov.

     Vojaci a zamestnanci!

     Chcel by som veriť, že do nového roka spoločne vykročíme „tou správnou nohou“ ako jednoliaty tím, so spoločným cieľom – chrániť hodnoty, zdravie a životy doma i v krajinách, kde je naša prítomnosť potrebná.

     Dovoľte mi poďakovať Vám za vykonanú prácu v roku 2017. Želám Vám šťastné a veselé Vianoce a v novom roku 2018 veľa zdravia a spokojnosti. Nech sa Vám darí splniť všetky Vaše plány a predsavzatia v pracovnom aj osobnom živote. 




     náčelník Generálneho štábu OS SR
               generál Milan MAXIM.



Autor: generál Milan MAXIM , Foto: OS SR - Dátum: 19.12.2017
Čítanosť: 5554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share