Preskocit navigáciu

Generál Maxim telefonoval s vojakmi v misiách


Generál Maxim telefonoval s vojakmi v misiách

Náčelník Generálneho štábu OS SR sa dnes v predpoludňajších hodinách telefonicky spojil s profesionálnymi vojakmi pôsobiacimi v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu.
Po absolvovaní dvoch ciest do operácií v Afganistane a Bosne a Hercegovine, kde generál Maxim odovzdal vianočné darčeky od vedenia rezortu a ozbrojených síl, dnes zaželal slovenským vojakom v zahraničí pokojné a v mnohých prípadoch hlavne bezpečné prežitie sviatkov mieru a pokoja. "Plnenie operačnej úlohy je prvoradé, pevne však verím že si nájde príležitosť na spríjemnenie si sviatočných chvíľ v slovenskom kolektíve," uviedol v telefonáte generál Maxim.
Velitelia kontingentov v telefonáte informovali náčelníka generálneho štábu o aktuálnej situácii v priestore nasadenia ako aj o pláne plnenia úloh počas sviatkov. Zároveň poďakovali za doručené darčeky v podobe vianočných stromčekov, ozdôb či ingrediencií na prípravu tradičných vianočných jedál. Viacero darčekov prispeje aj ku kvalitnejšiemu plneniu úloh, najmä v podobe bezpečnejšieho patrolovania v nových vozidlách Landrover Discovery v operácii EUFOR Althea.
Na záver telefonátu generál Maxim zaželal všetkým vojakom skorý a bezpečný návrat po splnení stanovených úloh.



Autor: OOd NGŠ , Foto: OS SR - Dátum:
Čítanosť: 5581
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share