Preskocit navigáciu

Ozbrojené sily majú nového generála


Ozbrojené sily majú nového generála

Prezident SR Andrej Kiska, ktorý je zároveň hlavným veliteľom Ozbrojených síl SR, dnes vymenoval do prvej generálskej hodnosti doterajšieho plukovníka gšt. Slavomíra Staviarskeho a do hodnosti generálmajor povýšil brigádneho generála Ľubomíra Svobodu. Zároveň do prvej generálskej hodnosti vymenoval aj plk.v.v. Ivana Čierneho za celoživotnú prácu v prospech vojenského športu.

„Každá generálska hviezda je ocenením doterajšej práce vojaka v prospech ozbrojených síl a celého nášho Slovenska, a to častokrát aj na úkor svojej rodiny a blízkych. No zároveň verím, že pánov generálov bude povýšenie motivovať ešte ku kvalitnejším výkonom. A zároveň budú príkladom aj pre ďalších profesionálnych vojakov,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

„Vaše dnešné povýšenie na základe návrhu vlády z decembra minulého roka je prirodzeným uznaním Vašej služby v ozbrojených silách Slovenskej republiky. A preto nielen ja, vláda, ale predovšetkým naši občania oprávnene očakávajú, že vážnosť Vašej hodnosti potvrdíte v činnostiach, ktoré vykonávate,” povedal prezident SR Andrej Kiska.

V mene generálov sa poďakoval novovymenovaný brigádny generál Slavomír Staviarsky: „Chceme poďakovať za dôveru, ktorú týmto do nás vkladáte. Dovolím si za nás všetkých vyjadriť presvedčenie a uistiť vás, že v našej službe v prospech Slovenskej republiky budeme konať podľa nášho najlepšieho vedomia a svedomia tak, aby sme túto dôveru nesklamali a boli prínosom pre bezpečnosť a obranyschopnosť našej vlasti,” uviedol.

Brigádny generál Staviarsky v súčasnosti pôsobí ako náčelník Štábu strategického plánovania, generálmajor Svoboda je veliteľom Vzdušných síl Ozbrojených síl SR a brigádny generál v.v. Čierny je bývalý dlhoročný šéf vojenského športového centra, ktorý sa počas svojho pôsobenia výrazne zaslúžil o rozvoj vojenského športu.


Ozbrojené sily majú nového generálaOzbrojené sily majú nového generálaOzbrojené sily majú nového generálaOzbrojené sily majú nového generálaOzbrojené sily majú nového generála 2Ozbrojené sily majú nového generála 2Ozbrojené sily majú nového generála 2Ozbrojené sily majú nového generála 2Ozbrojené sily majú nového generála 3Ozbrojené sily majú nového generála 3Ozbrojené sily majú nového generála 3

Autor: MO SR - KOd, , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 09.01.2018
Čítanosť: 7366
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share