Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

CELOREZORTNÉ SÚŤAŽE OS SR


CELOREZORTNÉ SÚŤAŽE OS SR
CELOREZORTNÉ SÚŤAŽNÉ PREHLIADKY V ROKU 2010
 
Kultúra je viacrozmerný fenomén, ktorý sa výrazne prejavuje vo všetkých oblastiach spoločenského života. Vnútorne obohacuje človeka, má v sebe náboj tvorivosti, schopnosti zhromažďovania aj uvoľňovania energie pre aktivitu človeka. Významne vplýva na fyzickú a duševnú rovnováhu, rozvoj tvorivosti a v neposlednom rade aj na formovanie osobnosti a individuality človeka.
 Príslušníci ozbrojených síl a rezortu MO už neraz prezentovali svoj pozitívny postoj a záujem o kultúru, umenie a tradície. Personálny úrad, cestou Oddelenia metodiky výchovy a kultúry, chce nadviazať na tradičné celorezortné súťažné prehliadky a zároveň ponúknuť niektoré nové. Medzi tradičné aktivity sme zaradili súťažné prehliadky FotoAtak a Litera. FotoAtak je zameraný na tvorbu amatérskych fotografov  a Litera na literárnu tvorbu amatérskych tvorcov v oblasti poézie a prózy. Ako nové súťažné prehliadky ponúkame VideoAtak, ktorý je zameraný na oblasť videotvorby amatérskych filmárov a MilArt Gallery, ktorá je zameraná  na výtvarnú tvorbu amatérskych maliarov. Našim zámerom je spojiť tieto aktivity so záujmom o históriu a tradície ozbrojených síl. Pre tento rok sme preto zaradili  do niektorých súťažných prehliadok aj kategóriu „Vojenské pamätníky“.
Veríme, že sa do jednotlivých súťažných prehliadok zapojí široké spektrum profesionálnych vojakov, rodinných príslušníkov, vojenských dôchodcov a veteránov, ktorí sa venujú týmto tvorivým aktivitám.  Želáme si, aby súťažné prehliadky priniesli veľa inšpirácie, poskytli množstvo námetov a prezentovali kultúrne a umelecké tradície Ozbrojených síl Slovenskej republiky a celého rezortu MO.


Autor: Ing. František MATYÁŠ, PhD. - Dátum: 17.02.2010
Čítanosť: 30554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share