Preskocit navigáciu

ISAF: Pamätná medaila pre britského generála


ISAF: Pamätná medaila pre britského generála
V priestoroch slovenského kontingentu ISAF na leteckej základni KAF v Kandaháre sa 16. marca v popoludňajších hodinách udiala milá slávnosť. Veliteľ rotácie a zároveň veliteľ Centra riadenia operácií Generálneho štábu OS SR brigádny generál Jindřich Joch v sprievode veliteľa slovenského kontingentu ISAF podplukovníka Alexandra Schobera privítal veliteľa leteckej základne KAF Kandahár britského brigádneho generála Malcolma Brechta.
 
„Som veľmi rád, že mám možnosť stretnúť sa so slovenskými vojakmi, ktorí v poslednom období toľko urobili pri výstavbe, ale aj ochrane našej spoločnej základne,“ zdôraznil generál Brecht. Brigádny generál Joch britskému leteckému generálovi na znak dobrej spolupráce medzi oboma ozbrojenými silami, spoločne pôsobiacimi v operácii NATO ISAF odovzdal Pamätnú medailu náčelníka Generálneho štábu OS SR III. stupňa, ktorú mu udelil generál Ľubomír Bulík.
 
Britský generál následne ocenil prácu slovenských vojakov pamätnou mincou veliteľa základne. Medzi ocenenými boli príslušníci multifunkčnej ženijnej roty: ženista vojak 2. stupňa Dominik Valášek, vodič – obsluha kolesového nakladača slobodník Marek Lacek a vodič- strojník desiatnik Daniel Krajňák. Zároveň generál Brecht ocenil aj prácu príslušníkov strážnej jednotky ECP-3, ochraňujúcej vstupný a výstupný bod najväčšej základne NATO na svete, vojenských policajtov: veliteľa strážneho družstva nadrotmajstra Jána Vozára a veliteľa strážnej jednotky kapitána Martina Marka.

ISAF: Medaily pre britského generála aj našich vojakovISAF: Medaily pre britského generála aj našich vojakovISAF: Medaily pre britského generála aj našich vojakovISAF: Medaily pre britského generála aj našich vojakovMedaily pre britského generála aj našich vojakovMedaily pre britského generála aj našich vojakovMedaily pre britského generála aj našich vojakovMedaily pre britského generála aj našich vojakovMedaily pre britského generála aj našich vojakov

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: Jozef Žiak - Dátum: 16.03.2010
Čítanosť: 22928
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share