Preskocit navigáciu

ISAF: Slovenskí vojaci tesne prehrali s hviezdami NHL


ISAF: Slovenskí vojaci tesne prehrali s hviezdami NHL
„Po bezgólovej prvej tretine naši chlapci nastúpili s nasadením aj do druhej časti hry. V prvých troch minútach však trikrát skórovali za sebou hviezdy NHL McDonald, Currie a Williams a bolo 3:0. pre Stars. Chvíľu bola hra vyrovnaná a od druhej polovice druhej tretiny sme vytvorili tlak a dali tri góly, čím sme skóre po druhej tretine opäť vyrovnali na 3:3. Za Slovensko skórovali Andrej Bláha, Jozef Hrebík a Alexander Schober. Posledná tretina bola veľmi vyrovnaná, dokonca sa nám podarilo obrátiť skóre v náš prospech vďaka gólu, za ktorým bol opäť Andrej Bláha. V polovici poslednej tretiny však prišla ukážková akcia ako z učebnice - na pár dotykov - a hviezdy NHL nám vsietili vyrovnávajúci gól. Už to chvíľami vyzeralo, že sa nám podarí zápas opäť remizovať. Dokonca zápasu ostávali posledné dve minúty. Po prehratom buly v našom pásme sa lopta dostala až k brankárovi Laforestovi, ten šikovne zhodil lapačku, príklepom vystrelil a po jemnom usmernení strely spoluhráčom Stars sa lopta dostala až za chrbát nášho brankára. Obrovskou radosťou hráči NHL zavalili svojho brankára. O pár sekúnd nato po chybe v našej obrane prišlo opäť ukážkové potrestanie v podobe gólu na konečný stav zápasu 6:4 pre hviezdy NHL.“ Takto komentoval zápas bývalých hviezd NHL so „slovenskou reprezentáciou“, ktorý sa hral 24. marca 2010 na leteckej základni KAF v afganskom Kandahare, jeden zo slovenských fanúšikov Martin Frankovič – príslušník operácie ISAF.
 
Kanada, tak ako každý rok, usporiadala kultúrno-športovú akciu – hokejbalový turnaj s účasťou hviezd NHL, ktorou chceli podporiť a povzbudiť svojich vojakov v operácii ISAF v Afganistane, a týmto spôsobom sa im zároveň poďakovať za to čo robia pre svoju vlasť. Za vojakmi do vojnou zmietanej krajiny vycestovalo v dňoch 22. – 26. marca 2010 hokejové mužstvo poskladané z bývalých hviezd NHL, ktoré sú už na hokejovom dôchodku. Úplnou senzáciou bol Stanley Cup, ktorý hráči priniesli zo zámoria, aby sa vojaci mohli s ním vyfotografovať. K dispozícii bol počas trvania všetkých zápasov.
 
Bývalí hráči kanadsko-americkej Národnej hokejovej ligy si zahrali proti výberu vojakov z Kanady, USA a po prvý krát v histórii aj proti mužstvu slovenského kontingentu, ktorý pôsobí na základni v Kandahare. V minulých ročníkoch si proti hviezdam zahralo len zopár Slovákov ako súčasť iných mužstiev. Aktivitu dopĺňali hudbou kanadské hudobné skupiny, ktoré pre tento účel pricestovali tiež spoza oceánu. Prvý zápas odohrali hviezdy NHL v utorok večer 23. marca proti vojakom Kanady s výsledkom 9:8, druhý zápas v stredu ráno o 9.00 hod. proti výberu USA (9:2) a tretí v stredu 24. marca o 15:30 proti Slovensku s výsledkom 6:4 (0:0, 3:3, 3:1).
 
Celý priebeh zápasu bol komentovaný kanadským moderátorským párom, pred zápasom zaznela hymna Slovenskej republiky a potom kanadská hymna.  Počas celého zápasu bolo cítiť podporu kanadských a hlavne tu v KAF-e svojim burácaním veľmi známych slovenských fanúšikov. Ex-hviezdy NHL už boli dopredu informované o silnej diváckej podpore slovenského mužstva a veľmi sa tešili na zápas proti nám. Po výmene vlajok a darčekových predmetov mohol zápas začať.
 
Išlo o exhibíciu, a na samotný zápas prišli takmer tri stovky divákov. V prestávkach medzi tretinami hrali hudobné skupiny a hráči NHL rozdávali divákom tričká, dresy, čiapky, CD, podpisové fotografie, odznaky a ďalšie suveníry, o ktoré sa diváci išli „pobiť“. Po zápase bola autogramiáda, ktorá trvala takmer do večera. Pri rozhovoroch s hráčmi sa naši vojaci bavili na príbehoch hviezd NHL, ktorí spomínali na Slovákov v minulosti hrajúcich v kanadsko-americkej hokejovej lige.
 
Na rozlúčku odovzdali slovenskí hráči hviezdam NHL na pamiatku aj veľkú slovenskú vlajku s podpismi hráčov Slovenska.
 
Tím bývalých hráčov NHL:

manažér tímu Brian BURKE,
kapitán mužstva Lenny McDONALD,
brankár Mark LAFOREST,
hráči: Troy CROWDER,
Dean KENNEDY,
Colin PATTERSON,
Tony CURRIE,
Denis MARUK,
Dave „TIGER“ WILLIAMS,
Doug JARVIS,
Ryan VANDENBUSSCHE,
Mark NAPIER,
Jamie MACOUN,
Perry BEREZAN,
Chris „KNOCKLES“ NILAN

Hokejbal s hviezdami NHLHokejbal s hviezdami NHLHokejbal s hviezdami NHLHokejbal s hviezdami NHLHokejbal s hviezdami NHLHokejbal s hviezdami NHL

Autor: hovorca OS SR , Foto: SLOVCON ISAF - Dátum: 31.03.2010
Čítanosť: 21568
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share