Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Kurz ochrany človeka a prírody v Košiciach


Kurz ochrany človeka a prírody v Košiciach
     Po daždivých dňoch sa 20. apríla v Košiciach konečne vyjasnilo. A nebolo to na škodu. Skupina personálneho doplňovania Územnej vojenskej správy Košice v spolupráci s práporom RCHBO a Raketometným oddielom z Rožňavy zorganizovala pre študentov Strednej priemyselnej školy stavebnej a geodetickej Kurz ochrany človeka a prírody tzv. KOČAP.          

     Aktivita sa konala v peknom prostredí na brehu rieky Hornád. Začínalo sa ráno o ôsmej úvodným slovom kpt. Ing. Mareka PAVLOVA. Razantnosť úvodu charakterizovala aj ukážka sebaobrany príslušníkov prieskumnej roty z Rožňavy. Celé dopoludnie sa nieslo v znamení nových poznatkov a skúseností. Študenti mali k dispozícií šesť stanovíšť s rôznou technikou a ukážkami. Boli to ukážky zbraní, kde bolo skladanie a rozoberanie samopalu. Dobrovoľníci si dokonca mohli vyskúšať aj streľbu zo samopalu. Určiť svetové strany bez kompasu, alebo azimut sa mohli naučiť na stanovišti č. 2. Ďalšou zaujímavou vecou bola umelá figurína, na ktorej sa dala vyskúšať technika masáže srdca s teoretickým vysvetlením ako postupovať pri poskytnutí prvej pomoci ranenému. Chemická časť bola aj kvôli rozsahu rozdelená na dve časti. V prvej sa študenti dozvedeli aké nebezpečenstvá hrozia pri chemickom útoku. Mohli si vyskúšať plynovú masku a návlek. V druhej časti im boli predvedené prístroje na meranie nebezpečných látok v ovzduší a voľnú kabínu ponúkalo aj špeciálne prieskumné transportné vozidlo BRMD – 2RCH. Poslednou zastávkou bola sebaobrana a možnosť naučiť sa niekoľko zaujímavých hmatov a chvatov sebaobrany. 
     Dopoludnie ubehlo rýchlo a na konci zostávalo už len oceniť najaktívnejších študentov peknými cenami. Tešíme sa na ďalších študentov pri takýchto aktivitách, ktoré mladých ľudí zážitkovou formou vzdelávajú v oblasti ochrany a  brannej výchovy.


Kurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v KošiciachKurz ochrany človeka a prírody v Košiciach

Autor: čat. Imrich Piroško , Foto: čat. Imrich Piroško - Dátum: 21.04.2010
Čítanosť: 28278
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share