Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej.


Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej.

Príslušníci 65. prieskumného práporu v Prešove (ďalej len „65.pspr“) opätovne absolvovali zamestnanie špeciálnej telesnej prípravy v priestoroch Vojenského športového centra DUKLA v Banskej Bystrici v termíne 08. – 12. apríla.  Zamestnania smerovali k príprave na súťaž prieskumných tímov, ktorá sa uskutoční v mesiaci september vo VVP Kamenica nad Cirochou.

Profesionálni vojaci zvládli fyzicky náročný týždeň, počas ktorého absolvovali aj tri tréningové jednotky za deň, čo je mimoriadna záťaž aj pre profesionálnych športovcov. Na začiatku týždňa si najskôr prešli testovaním laktátovej krivky, pomocou ktorej odhadujeme anaeróbny prah (ANP), zisťujeme vybudovanú aeróbnu a anaeróbnu zónu. Okrem toho sa príslušníkom 65.pspr zisťovala aj hodnota laktátového spádu, ktorá predstavuje rýchlosť regenerácie po záťaži. Na základe všetkých týchto parametrov a nameraných hodnôt, dostal každý profesionálny vojak rozdelenie tréningových zón a odporúčanie k jeho ďalšej fyzickej príprave. Okrem toho si profesionálni vojaci prešli rôznymi tréningovými jednotkami zameranými na vytrvalosť, silu, výbušnosť, a to počas plávania, vzpierania, výbehov do kopca a do schodov. Taktiež si osvojili nové kompenzačné cvičenia a vyskúšali si aj prácu na strelnici po maximálnej záťaži vo vysokej tepovej frekvencii.

Cieľom zamestnania bolo preniesť poznatky z vrcholovej športovej prípravy do prípravy špeciálnych jednotiek a aj takýmto spôsobom absolvovať prípravu na súťaž prieskumných tímov Pozemných síl OS SR.


Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej. Úspešná spolupráca 65. prieskumného práporu v Prešove s Vojenským športovým centrom DUKLA v Banskej Bystrici pokračuje aj naďalej.

Autor: 65.pspr - Dátum: 29.04.2024
Čítanosť: 232
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share